Zundertse bode

[fotoalbum]De mooiste corsofoto’s op een rijtje

4 november 2018

ZUNDERT – De corsofotowedstrijd vormt ieder jaar een mooi moment om eens rustig terug te blikken op het afgelopen corsojaar. De ruim honderd foto’s staan zaterdag en zondag in de Schroefzaal van het Hart van Zundert (CultuurCentrum Zundert. Corina Dam maakte volgens de jury de mooiste corso…

Stichting Bloemencorso Zundert

Stichting Bloemencorso Zundert:

4 november 2018

Zaterdagavond 3 november werden de prijswinnaars van de fotowedstrijd van Corso Zundert bekend gemaakt. U ziet ze hier op een rijtje. De jury bestaande uit Myrna Pinxteren, Els Schrauwen en Pierre Luijten, heeft de moeilijke keus gehad om in de verschillende categorieën een winnaar te kiezen. Alle 133 foto’s zijn vandaag nog te zien van 11:00 – 17:00 uur in het Hart van Zundert (Molenstraat 5, Zundert)

Volg ons op Facebook!

Corso Zundert Nieuws op Facebook

Zundertse bode

Corsofototentoonstelling blikt terug op Corso Zundert 2018

2 november 2018

ZUNDERT – Komend weekeinde is het zover. Tijdens de zogeheten herfstterugblik, één van de vier jaargetijdenactiviteiten die een Zunderts corsojaar markeren, wordt de uitslag van de jaarlijkse corsofotowedstrijd bekendgemaakt.

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

10 oktober 2018

Op dag 10 van de 10e maand in het jaar blikken we terug op een 10e plek uit de historie van Buurtschap Veldstraat. Slechts drie wagens behaalde ooit deze klassering.

In 1945 was het de wagen ‘Jeep’ die er met de 10e prijs vandoor ging. Hierna werd pas in 1975 met de wagen ‘Wijngaardslak’ opnieuw een 10e plek behaald. De meest recente 10e prijs is van één jaar later, in 1976. De wagen ‘Kermisshow’, na een ontwerp van Johan Maas, kreeg van de jury 411 punten. Dit was voldoende voor een 10e prijs in de 35e editie van Corso Zundert. Op zondag 5 september 1976 ging de 1e prijs naar Buurtschap Laer-Akkermolen met de wagen ‘Don Quichotte’.

De jury had het volgende te melden over ‘Kermisshow’;
In de stoet van voren bekeken wel aardig, vooral door de draaiende molen op de achterhelft. De voorzijde was echter afgezwakt door te veel en te grote kinderen. De bovenbouw van de carrousel was goed, de ondergrond te flets rose. De kleding was slecht, niet voldoende aangepast. Oppassen voor te veel herhaling van dit onderwerp in het Corso.

De terugblik op ‘Kermisshow’ is de laatste in een reeks van 12 terugblikken waarin een wagen uit de historie van Buurtschap Veldstraat werd uitgelicht. Welke wagen(s) hadden jullie nog graag langs zien komen of hebben jullie mooie anekdote(s) over? #CorsoZundert

CorsoNetwerk

CorsoNetwerk / Buurtschap zoekt ontwerp 2019

1 oktober 2018

Het juryrapport van 2018 net binnen of we kwamen alweer de eerste oproep voor een ontwerp voor 2019 tegen. Hier zullen we alle oproepen voor de groepen uit Zundert overzichtelijk voor u verzamelen en up-to-date houden.

Buurtschap Kapelleke

Buurtschap Kapelleke:

28 september 2018

Het juryrapport van Momentum

Buurtschap Achtmaal

Buurtschap Achtmaal:

26 september 2018

En dit is wat de Jury vind van onze “Wave”

CorsoNetwerk

CorsoNetwerk / Juryrapport 2018 Zundert

26 september 2018

Vandaag is het juryrapport van corso Zundert 2018 openbaar gemaakt. Alle wagens worden hierin 1 voor 1 besproken. Het stemt …

Buurtschap Klein Zundertse Heikant

Buurtschap Klein Zundertse Heikant:

26 september 2018

Het juryoordeel over Corsorkaan!

Buurtschap Raamberg

Buurtschap Raamberg:

26 september 2018

Hierbij het jury-rapport van onze wagen ‘Kroonjuweel’!

Buurtschap Stuivezand

Juryrapport 2018 – Buurtschap Stuivezand

26 september 2018

Benieuwd naar de mening van de vakjury dit jaar? Het juryrapport is te vinden via de volgende link!

http://buurtschapstuivezand.nl/juryrapport-2018/

Buurtschap Helpt Elkander

Buurtschap Helpt Elkander:

26 september 2018

De uitslag hadden we al, nu is er ook de uitleg. Zie hier wat de jury te vertellen heeft over onze ‘Mother Nature’.

Stichting Bloemencorso Zundert

rapport van de vakjury 2018.pdf

26 september 2018

Shared with Dropbox

Buurtschap Tiggelaar

Buurtschap Tiggelaar:

26 september 2018

Ons juryrapport is bekend!

Buurtschap t Stuk

Buurtschap t Stuk:

24 september 2018

In het SBS 6 programma Wat is de uitslag? bezoekt presentatrice Leonie ter Braak mensen die op het punt staan om een belangrijke uitslag te ontvangen. Zo werd afgelopen corso ontwerper Johan Raats van Buurtschap ’t Stuk gevolgd tijdens de voorbereiding…

Stichting Bloemencorso Zundert

Stichting Bloemencorso Zundert:

24 september 2018

In het SBS 6 programma Wat is de uitslag? bezoekt presentatrice Leonie ter Braak mensen die op het punt staan om een belangrijke uitslag te ontvangen. Zo werd afgelopen corso ontwerper Johan Raats van Buurtschap ’t Stuk gevolgd tijdens de voorbereiding…

Zundertse bode

Kindercorso is net het ‘grote’ Corso

18 september 2018

ZUNDERT – Het is al eens vaker gezegd: het Kindercorso is net het ‘grote’ Corso. Vol enthousiasme bouwen aan je wagen, om vervolgens feestelijk in de prijzen te vallen of te moeten concluderen dat de jury dit jaar net iets meer gecharmeerd was van ande…

Zundertse bode

‘Het Kindercorso hoort bij je opvoeding’

14 september 2018

ZUNDERT – ‘Het Bloemencorso in het klein’, zo wordt het Kindercorso in Zundert ook regelmatig genoemd. De omroepers bereiden hun praatje voor en de juryleden zijn ondertussen bekend. Het Kindercorso is bijna daar.

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

9 september 2018

Een week na Corso Zundert 2018 zijn we nog na aan het genieten van alle foto’s die langs komen op de verschillende Social Media pagina’s.

Op de 9e dag van de 9e maand van het jaar blikken wij 17 jaar terug in de tijd. Tijdens de 60e editie van Corso Zundert behaalden een wagen waar menig Veldstraat-hart nog steeds sneller van gaat kloppen de 9e prijs met 389 punten. We hebben het natuurlijk over de wagen ‘Out Loud’ van ontwerpersduo Gerard van Erk & Pieter Meeuwissen.

Buurtschap Helpt Elkander won in 2001 met hun wagen ‘Zicht op de Hemel’ het Corso, op ruime afstand gevolgd door de huidige winnaars Buurtschap ’t Stuk (Parade Struthioniform).

De jury had het volgende over ‘Out Loud’ te melden in het juryrapport;
‘Een goed ontwerp dat echter door de vele losse vormen minder ‘verstaanbaar’ werd. Het gezicht aan voorzijde toonde – misschien ook door zijn afmetingen – wat te weinig expressie, iets dat hier extra jammer is omdat daarmee de emotie van het onderwerp onderbelicht blijft .

Opvallend was ook dat de wagen aan een zijde wel, aan de andere zijde veel minder samenhang vertoonde. Het gebruik van de muzikanten op deze wagen was heel sterk, zowel de figuranten zelf als de muziek die ze maakten waren perfect geïntegreerd in het totaalbeeld!’

Benieuwd hoe ‘Out Loud’ ook alweer klonk?
http://archief.corsozundert.nl/images/sound/2001-Out_Loud_2.mp3

Wat zijn jullie herinneringen aan de wagen ‘Out Loud’? #CorsoZundert

Buurtschap Stuivezand

Buurtschap Stuivezand:

3 september 2018

Hij is leuk, hij is fun, hij is maximaal Boschereaans en werd gewaardeerd door het publiek! Met 410 punten werd ons door de jury een 15e plaats toegewezen.

Laat ons vandaag nog maximaal genieten van onze wagen ‘Boschereaans’ en de figuratie op het veilingterrein. See you!