Buurtschap Tiggelaar

Buurtschap Tiggelaar:

18 juni 2018

Uitslag prijsvraag Aardbeienfeesten

Hierbij de uitslag van de prijsvraag tijdens de aardbeienfeesten.

In totaal zijn er 226 tassen verkocht.

De winnaar is Frans van den Bogaert met 225 tassen, hij heeft de Kärcher Window Vac gewonnen.

Tweede plaats Heidi van den Eijnden – van Hassel, bon van Roovers bloemen en planten.

Derde plaats Vive Nooren, knutselpakket van Allerlei Kreatief.

Iedereen bedankt voor het meespelen, sponsoren bedankt voor het beschikbaar stellen van de prijzen en de prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs!

Heb je vorige week onze kraam gemist en wil je nog tassen kopen, 4 EUR per tas?
Dat kan stuur een mail secretariaat@buurtschap-tiggelaar.nl

Buurtschap Klein Zundertse Heikant

Buurtschap Klein Zundertse Heikant:

11 juni 2018

Corsief poule en optochtvolgorde

Dit weekend waren de Aardbeienfeesten in Zundert. Ieder jaar staan de maquettes gepresenteerd en kan er een poule ingevuld worden. Onze Corsorkaan is in de Corsief poule op de 7e plaats geëindigd. Dit wil overigens niks zeggen over de uitslag op de eerste zondag in september.

Daarnaast is afgelopen zaterdag de optochtvolgorde bekend gemaakt. Deze wordt bepaald door een speciaal samengestelde regiecommissie. Komend corso rijden we op een 11e plaats in de stoet. Dat is toevallig, want vorig jaar reden we ook op een 11e plaats in de stoet. Ook dit wil niets zeggen over de uitslag tijdens het corso.

Volg ons op Facebook!

Corso Zundert Nieuws op Facebook

Corsief

Corsief:

11 juni 2018

Iets later dan verwacht vanwege de overweldigende drukte bij onze stand afgelopen weekend (waarvoor dank), maar hier is ie dan: de eindstand van de Corsief corsopool, bepaald door 515 ingeleverde poolformulieren. Of de uiteindelijke uitslag hierbij in …

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

6 juni 2018

Het is alweer de 6e dag van de 6e maand van het jaar, de bouw van ‘Explode’ is gestart en over een kleine 3 maanden staat de mooiste dag van het jaar weer in de agenda. Tijd om terug te blikken op een 6e prijs uit de historie van onze buurt.

Op zondag 2 september 2012 (de 71e editie van Corso Zundert) reed met startnummer 17 de wagen ‘Publiek’ door de Zundertse straten, een ontwerp van Erwin Braspenning en Jos van Aert. De 614 punten die de jury over had voor deze wagen waren genoeg voor een 6e prijs. Het corso in 2012 werd gewonnen door Buurtschap Laer-Akkermolen met de wagen ‘Volle Maan’.

Een bijzonder jaar voor Buurtschap Veldstraat. In 2012 was ‘Publiek’ de eerste wagen die niet meer in de oude, vertrouwde, tent op het Rietjesplein in de Veldstraat is gebouwd maar in het nieuwe onderkomen op het Krügerplein aan de Prinsenstraat. Nu 6 jaar later weten we dat ‘Explode’ de laatste wagen gaat zijn die op deze locatie gebouwd gaat worden. Ontwerper Jos heeft hiermee de eerste én laatste wagen die gebouwd zijn op het Krügerplein op zijn naam staan!

Terug naar de wagen ‘Publiek’. In de zonnewijzer was het volgende over de wagen te lezen;
‘Een groep toeschouwers kijkend, langs elkaar vinden ze allemaal hun manier om alles goed te kunnen zien. Aandachtig, verbaasd, bestuderend, verrast, geduldig, blij of teleurgesteld. Wat zouden ze zien? Kijken ze naar jou? Of juist naar die prachtige wagens?’

De jury was te spreken over de wagen en had mooie woorden over voor o.a. het kleurgebruik;
‘En wat waren de kleuren prachtig! Van het geelwitte licht op de gezichten over naar een oker en oranjerood naar het paars voor de torso’s. Getikt in een fascinerend levendig raster. Alsof de wagen in brand stond. Als je één vierkante meter van de borst van een van de figuren bekeek, zag je alle toegepaste kleuren. Keek je van onder naar boven dan verschoof de totaalkleur van donker naar licht. Het resulteerde in een volledig stille wagen met een grote theatrale uitstraling. Een sculpturale stilistische presentatie, sterk van vorm, kleur en concept.’

Hebben jullie ook zoveel leuke herinneringen aan al die jaren aan het Rietjesplein of het eerste bouwjaar op het Krügerplein? Deel ze met ons! #CorsoZundert

Corsief

Corsief:

31 mei 2018

Volgend weekend is het zover: de maquettes voor het corso van 2018 worden gepresenteerd in het gebouw formerly known as CultuurCentrum Zundert!

Natuurlijk is ook Corsief weer present, mét onze Corsiefpoule. Voor slechts 1 euro kun je de uitslag van het komende corso voorspellen en wie weet blijk je in september ineens de Corsokenner van het jaar te zijn! En daar horen natuurlijk mooie prijzen bij.
Let wel op: dit jaar kun je je ingevulde pouleformulier inleveren bij de stand van zaterdag 9 juni 13.00u tot zondag 10 juni klokslag 16.00u. Niet eerder, niet later. De mogelijkheid tot poulen eindigt dus zondag om 16.00u. Wellicht iets om rekening mee te houden.
Tot volgende week allemaal!!

Buurtschap Klein Zundertse Heikant

Buurtschap Klein Zundertse Heikant:

21 mei 2018

Uitslag ZDDT 2018 + Teamfoto’s + wat sfeerfoto’s

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

5 mei 2018

Op de 5de dag van de maand mei zijn we dankbaar dat we sinds 1945 onze vrijheid kunnen vieren. Voor ons ook het moment om terug te kijken naar een 5e prijs uit de historie van onze buurt.

We gaan terug naar het jaar 1988, het jaar waarin we voor de l…

Buurtschap t Stuk

Buurtschap t Stuk:

3 mei 2018

Ook dit jaar staat er weer een shirtverkiezing op het programma, en wel op 15 juni!

De spelregels:
1: Het ontwerp dient uiterlijk vóór woensdag 13 Juni aangeleverd te zijn op ac@tstuk.nl!!!!

2: Het ontwerp mag niet kwetsend of uitermate vulgair zijn, het shirt wordt gedragen door de hele buurt, dus denk ook a.u.b. aan de kinderen!

3: Houdt er met het maken van je ontwerp rekening mee dat de shirts dit jaar rood zijn! en dat er maar met maximaal twee kleuren gedrukt wordt! Met andere woorden: een fullcolor plaatje aanleveren mag, maar dan heb je kans dat het door de drukker wordt aangepast!

4: Het ontwerp gaat alleen over de voorzijde van het shirt! De achterkant blijft onveranderd het domein van onze supersponsoren!

5: De uitslag van de shirtverkiezing is bindend, daar deze met een meerderheid van stemmen is gekozen!

Veel succes!

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

4 april 2018

Op alweer de 4e dag van de 4e maand van het jaar 2018 gaan we voor de terugblik op een 4e prijs uit de historie van onze buurt ‘slechts’ 12 jaar terug in de tijd. We hebben het dan over het jaar 2006 en met de wagen ‘Wegens omstandigheden afgelast’ namen we deel aan de 65e editie van Corso Zundert.

Het ontwerp van Gerard van Erk, Andre Roks & Frank Verboven viel in de smaak bij de jury en werd beoordeeld met 505 punten, goed voor een 4e prijs!

In het corso van 2016, dat gewonnen werd door Buurtschap Tiggelaar met Leger (551 punten), was onze rouwstoet een wagen waarbij héél onze buurt zijn ei meer dan kwijt kon. Dat dit goed is gelukt wordt duidelijk uit het juryrapport;

‘Het was werkelijk een prachtige ‘troupe’. Sterk qua kostumering en beheerst, ingehouden spel. Nergens was bezuinigd op de detaillering, elk theater zou zich gelukkig prijzen met een dergelijke kostuumafdeling. Het was helemaal top, alles klopte eraan, de vervreemding voor de beschouwer was compleet en nergens was een besmuikte lach te zien of te horen, iedereen speelde zijn rol bloedserieus, zelfs de jongste deelnemers. De jury was echt ondersteboven van de Felliniaanse kwaliteit van dit totaalbeeld.’

Als klap op de vuurpijl sloot de jury af met de woorden;

‘Men was ontroerd. Kortom complimenten.’

Nieuwsgierig naar de sfeer van toen? Kijk snel naar de selectie foto’s uit het archief van Corso Zundert. Vonden jullie 2006 ook z’n bijzonder jaar? #CorsoZundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

3 maart 2018

Op 03-03 ontkomen we er niet aan om terug te blikken op een (wellicht voor de hand liggende) 3e prijs uit de historie van onze buurt. Niet voor niks is ons heraldiek gebaseerd op deze wagen. We hebben het natuurlijk over de wagen ‘Charlie Chaplin’, een ontwerp van Pieter Meeuwissen. Het 4e ontwerp op rij van Pieter voor onze buurt (en er zouden er nog vele volgen) was goed voor 416 punten én won de figurantenprijs!

In 1982 won Buurtschap Klein Zundert de 41e editie van Corso Zundert met de wagen ‘La Camarque’ (457 punten), een ontwerp van Ellie Snepvangers.

Omdat we geen woorden van de jury meer terug kunnen vinden over deze wagen moeten we het doen met de foto’s uit het archief van Corso Zundert. Wie herkennen jullie allemaal nog? #CorsoZundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

2 februari 2018

Op de 2e dag van de 2e maand van het jaar blikken we terug naar het jaar 2011. Met de wagen ‘Schaatser’, een ontwerp van Erwin Braspenning, Jos van Aert & Peter Jansen, behaalden we de 2e prijs (632 punten) tijdens de 70e editie van Corso Zundert. Een beeld geinspireerd op werken van kunstenaar Peter Jansen, die gedurende het bouwjaar helaas de strijd tegen een slopende ziekte verloor.

In het jaar dat (onze toekomstige buren) Buurtschap ’t Stuk de 1e prijs won met de wagen ‘Astronauten’ begon het juryrapport over onze wagen als volgt;

‘Vormkwaliteit Schitterende verschijning. Om in een stilstaand beeld zoveel beweging te creëren, knap vakwerk! De schaatser lijkt een driedimensionaal geprint beeld zo precies is de weergave. De huidstructuur heeft nog iets van het rasterpixel lijkt het. De anatomie is prachtig.’

#CorsoZundert

Buurtschap Klein Zundertse Heikant

Buurtschap Klein Zundertse Heikant:

18 januari 2018

De Jury is in het corso steeds meer op zoek naar ontwerpen met een hedendaags thema. Daar doen wij dit jaar gewoon aan mee! #coderood #orkaan #wind #corsozundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

12 december 2017

Op 12-12-2017, de verjaardag van een van de bekendste wielrenners uit de regio ; Johan van der Velde en de dag waarop de Bitcoin wellicht weer een recordbedrag waard is blikken we graag terug naar het jaar 1971. Met startnummer 30 namen we met de wagen ‘Natuurspel’, naar een ontwerp van Pieter Vloemans, deel aan het 30e Corso Zundert. Een leuk weetje daarbij is dat deze ontwerper hetzelfde jaar ook voor Buurtschap Klein-Zundertse Heikant een wagen ontwierp; ‘De Parel’ (436 punten, 16e prijs). Waar Buurtschap Wernhout er met hun wagen ‘De list van Odysseus’ met de winst vandoor ging kregen wij 467 punten van de jury, goed voor een 12e prijs. Helaas zijn er geen woorden van de jury meer te vinden over deze wagen in onze archieven. #CorsoZundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

11 november 2017

Vandaag, op de 11e van de 11e, start traditioneel het nieuwe carnavalsseizoen. Voor ons een mooi moment om terug te blikken op één van de wagens uit onze historie waarmee we een 11e prijs behaalden. Daarvoor gaan we terug naar het jaar 2008, de 67e editie van Corso Zundert. Als 5e in de optocht reed toen ‘Boerendans’, naar een ontwerp van Erwin Braspenning. Een wagen (ondersteund door muziek) waar de jury o.a. het volgende over te zeggen had:

‘De goed gekozen muziek (een polka) bleef lang hangen. Zij zijn allen traditioneel gekleed. De klederdracht is waarheidsgetrouw, tot in de kleinste details verbeeld. De mannen dragen zelfs authentieke broeksknopen, de vrouwen schortjes en sjaaltjes met molentjes. Vooral de kanten mutsjes op de blonde vlechten van de boerenvrouwen zijn schitterend gedetailleerd weergegeven. Het sterke punt van deze wagen is het grote gebaar waarin de hele beweging van de dans is gevat.’

De jury gaf Boerendans 505 punten in het jaar dat Buurtschap Helpt Elkander won met hun wagen ‘Booming City’.
#CorsoZundert

Buurtschap Raamberg

Buurtschap Raamberg:

5 november 2017

Na corso zijn we langst verschillende wegen genomineerd voor de award leukste corsoshirt.
Gisteren nadat de stemmen geteld waren zijn wij met ons “mijntje” als beste uit de bus gekomen💪
Verder was er ook een fototentoonstelling waarbij iedereen zijn of haar beste foto kon insturen. De jury kroonde de foto van buurtgenoot Addie Daamen tot grote winnaar.

Corsief

Corsief:

5 november 2017

De gehele uitslag van de Corsief corsopoule 2017 vind je hier: www.corsief.nl/wp/uitslag-corsief-poule-2017/.

Zundertse bode

Genieten van beelden Corso Zundert tijdens herfstterugblik

3 november 2017

ZUNDERT – Komend weekeinde is het zover. Tijdens de zogeheten herfstterugblik, één van de vier jaargetijdenactiviteiten die een Zunderts corsojaar markeren, wordt de uitslag van de jaarlijkse corsofotowedstrijd bekendgemaakt. Dat gebeurt zaterdag om 20.00 uur bij ‘Bij Ons… in Zundert’. De inzendding…

Corsief

Corsief:

31 oktober 2017

Misschien wel de meest gewilde award of them all: de Corsokenner Award!
Wie voorspelde tijdens de Maquettefeesten de uitslag van het corso van 2017 het beste en mag zich vanaf komende zaterdag een jaar lang de grootste corsokenner noemen? In de top 5 zijn geëindigd (in willekeurige volgorde):

Marit Bekers, Martijn Bastiaansen, Joris Jochems, Barry Joosen en Kees Oomen

Wie oh wie, gaat er met die award en het bijbehorende prijzengeld naar huis? Zaterdag 4 november zullen we het weten!

Corsief

Corsief:

30 oktober 2017

‘Op handen gedragen’ van Schijf, ‘Weefsel’ van Stuivezand of ‘Bedreigd’ van Wernhout: welke buurtschap gaat er zaterdag naar huis met de award voor Beste Corsowagen? Op deze categorie kan niet gestemd worden via de website, de uitslag is volledig bepaald door de ontwerpers van afgelopen corsojaar. Zij stemden tussen de eerste en tweede doorkomst op de Markt voor hun favoriet en werden in hun keuze dus niet beïnvloed door de uiteindelijke jury-uitslag.
Benieuwd? Kom dan komende zaterdag naar de uitreiking van de Corsief Awards!

Zundertse bode

Juryrapport Corso Zundert 2017 maakt tongen los

10 oktober 2017

ZUNDERT – Zoveel mensen, zoveel meningen. Dat geldt zeer zeker ook voor Corso Zundert. Het afgelopen week gepresenteerde juryrapport met betrekking tot de laatste editie levert dan ook volop gespreksstof op. De jury meldt in haar rapport in ieder geval enthousiast te zijn over het gehele niveau van…