Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

28 november 2018

Het jaar 2018 loopt ten einde, de laatste maand van het jaar staat alweer voor de deur. 2018 was voor Buurtschap Veldstraat een Corsojaar met hoogte- en dieptepunten waarin de wagen ‘Explode’ ons de 13e prijs op heeft geleverd. Bovendien was het het laatste bouwjaar op onze tijdelijke bouwplek aan het Krügerplein.

Via deze weg willen wij namens de Veldstraat familie alle sponsoren en betrokkenen bedanken voor hun bijdrage en inzet het afgelopen jaar. Onze blik is alweer gericht op 2019, met de focus op een nieuw ontwerp en onze nieuwbouw samen met Buurtschap ’t Stuk. Hopelijk mogen we ook in 2019 weer op jullie energie en enthousiasme rekenen! #CorsoZundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

25 november 2018

Afgelopen zaterdag kwamen een aantal zwarte pieten een bezoekje brengen aan onze jongste buurtgenootjes. Het werd een hele gezellige ochtend voor jong en oud! #CorsoZundert

Volg ons op Facebook!

Corso Zundert Nieuws op Facebook

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

18 november 2018

Na een spannende broedertwist tussen Ruben en Dejan in de finale gaat de oudste van de gebroeders er met de titel ‘Veldstraat Dartmaster 2018’ vandoor.

In de verliezersronde ging de finale tussen Cynthia en Jonas. Met een knappe slotbeurt wist Cynthia de winst binnen te slepen.

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

15 november 2018

Dimitri van den Bergh 9 Darter – 2018 PDC Grand Slam

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

8 november 2018

Vergeten jullie jullie kindje(s) niet op te geven voor de Pietenochtend? Opgeven kan tot vrijdag 16 november, zodat de hulppieten genoeg tijd hebben om de cadeautjes te halen!

Opgeven kan dmv een appje/berichtje aan Sharonne van Ommen of een mailtje …

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

19 oktober 2018

Buurtschap Veldstraat is feeling curious.

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

10 oktober 2018

Op dag 10 van de 10e maand in het jaar blikken we terug op een 10e plek uit de historie van Buurtschap Veldstraat. Slechts drie wagens behaalde ooit deze klassering.

In 1945 was het de wagen ‘Jeep’ die er met de 10e prijs vandoor ging. Hierna werd pas in 1975 met de wagen ‘Wijngaardslak’ opnieuw een 10e plek behaald. De meest recente 10e prijs is van één jaar later, in 1976. De wagen ‘Kermisshow’, na een ontwerp van Johan Maas, kreeg van de jury 411 punten. Dit was voldoende voor een 10e prijs in de 35e editie van Corso Zundert. Op zondag 5 september 1976 ging de 1e prijs naar Buurtschap Laer-Akkermolen met de wagen ‘Don Quichotte’.

De jury had het volgende te melden over ‘Kermisshow’;
In de stoet van voren bekeken wel aardig, vooral door de draaiende molen op de achterhelft. De voorzijde was echter afgezwakt door te veel en te grote kinderen. De bovenbouw van de carrousel was goed, de ondergrond te flets rose. De kleding was slecht, niet voldoende aangepast. Oppassen voor te veel herhaling van dit onderwerp in het Corso.

De terugblik op ‘Kermisshow’ is de laatste in een reeks van 12 terugblikken waarin een wagen uit de historie van Buurtschap Veldstraat werd uitgelicht. Welke wagen(s) hadden jullie nog graag langs zien komen of hebben jullie mooie anekdote(s) over? #CorsoZundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

29 september 2018

Op zondag 23 september is, omringd door zijn dierbaren, Erik Marijnissen overleden. Erik was ziek. Ondanks dat hij er positief in stond was van begin af aan duidelijk dat hij dit oneerlijke gevecht niet zou winnen. Onafwendbaar maar toch nog zo plots. Erik heeft voor Buurtschap Veldstraat veel betekend. Al vanaf zijn jeugd was hij in de tent te vinden. In 1986 trad hij toe in het bestuur om vervolgens 11 jaar later de voorzittershamer over te nemen. Daarmee heeft hij 10 jaar lang met veel passie de buurt geleid. Maar het liefste had hij een lastoorts in de hand. De constructie komt al jaren onder zijn bezielende leiding tot stand. De sloop hield Erik ook nauwlettend in het oog. Zijn ervaring en kennis zullen we erg gaan missen. Afgelopen zomer heeft hij het erelidmaatschap van onze buurt ontvangen. Na dit feestelijke, maar ook emotionele gebaar, werd ook de naam voor ons nieuw te bouwen loods bekend gemaakt; ‘d’n Erik’. Vandaag hebben we samen met vele buurtgenoten, vrienden en bekenden voorgoed afscheid genomen van een corsoman en vooral een Veldstraatman in hart en nieren. Als laatste eer is Erik voor zijn afscheidsdienst ontvangen met een erehaag van Veldstraat vlaggen.

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

11 september 2018

Ben jij er ook bij tijdens de gezamenlijke buurtmaaltijd op zaterdag 6 oktober? Opgeven kan t/m 29 september. Hierna zal uiteraard het spetterende buurtfeest weer plaatsvinden, waarbij de DJ vanaf een uurtje of 20:30u de voetjes van de vloer zal draaie…

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

10 september 2018

*VERHUISBERICHT*

Over iets meer dan twee weken moeten we vertrekken uit onze huidige loods aan het Krügerplein. Dit betekent dat alle spullen verhuisd moeten worden naar onze tijdelijke opslag in de Veldstraat. Hier hebben we handjes voor nodig, veel handjes!

We weten dat jullie het afgelopen jaar al veel vrije tijd in de bouw van ‘Explode’ hebben gestoken maar hopen dat we aanstaande zaterdag (15-09) weer op jullie mogen rekenen. Vanaf 8:30u starten we. De gehele dag wordt voor koffie, thee en de lunch gezorgd.

Om een indicatie te hebben van het aantal beschikbare handjes horen we het graag van je als je (een dagdeel) aanwezig bent zaterdag! Geef dit door aan Joost. Samen hebben we de afgelopen jaren al de nodige klussen geklaard. Ook dit moet ons samen lukken! Vele handjes maken licht werk! Tot zaterdag 💪🏻

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

9 september 2018

Een week na Corso Zundert 2018 zijn we nog na aan het genieten van alle foto’s die langs komen op de verschillende Social Media pagina’s.

Op de 9e dag van de 9e maand van het jaar blikken wij 17 jaar terug in de tijd. Tijdens de 60e editie van Corso Zundert behaalden een wagen waar menig Veldstraat-hart nog steeds sneller van gaat kloppen de 9e prijs met 389 punten. We hebben het natuurlijk over de wagen ‘Out Loud’ van ontwerpersduo Gerard van Erk & Pieter Meeuwissen.

Buurtschap Helpt Elkander won in 2001 met hun wagen ‘Zicht op de Hemel’ het Corso, op ruime afstand gevolgd door de huidige winnaars Buurtschap ’t Stuk (Parade Struthioniform).

De jury had het volgende over ‘Out Loud’ te melden in het juryrapport;
‘Een goed ontwerp dat echter door de vele losse vormen minder ‘verstaanbaar’ werd. Het gezicht aan voorzijde toonde – misschien ook door zijn afmetingen – wat te weinig expressie, iets dat hier extra jammer is omdat daarmee de emotie van het onderwerp onderbelicht blijft .

Opvallend was ook dat de wagen aan een zijde wel, aan de andere zijde veel minder samenhang vertoonde. Het gebruik van de muzikanten op deze wagen was heel sterk, zowel de figuranten zelf als de muziek die ze maakten waren perfect geïntegreerd in het totaalbeeld!’

Benieuwd hoe ‘Out Loud’ ook alweer klonk?
http://archief.corsozundert.nl/images/sound/2001-Out_Loud_2.mp3

Wat zijn jullie herinneringen aan de wagen ‘Out Loud’? #CorsoZundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

3 september 2018

Dit is een stel om heel trots op te zijn! ‘Explode’ #CorsoZundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

3 september 2018

Onze wagen ‘Explode’ kreeg van de jury 415 punten, goed voor een 14e prijs. Wij nodigen iedereen uit om vandaag het tentoonstellingsterrein te bezoeken en zelf op zoek te gaan naar onze handgranaat! Zoekt en gij zult vinden.

Via deze weg willen wij onze toekomstige buren van Buurtschap ’t Stuk van harte feliciteren met hun 1e prijs!

Corsozondag was een geslaagde dag, de maandag staat op het punt te beginnen! Veel plezier vandaag allemaal 🙂! #CorsoZundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

2 september 2018

Na een goed verlopen bouwjaar, vol met soepel lopende processen, heeft ‘Explode’ ons een taai laatste weekend opgeleverd. But we did it💪🏻

Aan iedereen een geweldig Corso toegewenst en veel succes voor alle andere buurtschappen! #CorsoZundert

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

27 augustus 2018

Op het ‘Pak & Plakstival’ is oud-voorzitter Erik Marijnissen benoemd tot Erelid van buurtschap Veldstraat. Als Veldstrater in hart en nieren verdient Erik deze waardering vanwege zijn jarenlange (bestuurlijke) inzet voor de buurt.

Voor de (in grote getalen) aanwezige buurtgenoten was de eerste taak van Erik als Erelid het onthullen van het bouwbord voor onze nieuwe bouwplek. Daarbij werd bekend dat de nieuwe loods de naam ‘D’n Erik’ zal gaan dragen.

Foto: Ton van den Berg

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

26 augustus 2018

Vanmiddag om 14.00 uur begint het plakstival! Er is voor iedereen wat te doen. Via deze weg krijgen jullie alvast het plakstival boekje om je in te lezen waar je echt naar toe wilt! Tot straks in je hipste outfit ! #pakenplakstival18 🌈 LETS BE UNICORNS! 🦄

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

25 augustus 2018

Een uniek kijkje achter de schermen bij het ‘Pak en Plakstival’! Beleef wat de artiesten meemaken als ze het podium betreden…

De organisatie heeft hard gewerkt aan een gevarieerd programma voor alle Veldstraters, jong én oud! De tent is ingericht en het beloofd een speciale dag te worden. Hier moet je bij zijn!

Tot morgen allemaal!

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

23 augustus 2018

*Shirtverkoop*

Heb jij ook een Corsoshirt besteld? Dan heb je aanstaande zondag (26-08) tijdens het ‘Pak en Plakstival’ de mogelijkheid om je shirt(s) en entreebandje op te halen. De winkel is geopend tussen 14:30u en 15:30u. Graag gepast betalen (€8,- per shirt).

De organisatie van de Festival (voor én door Veldstraters) is druk bezig met de invulling van het programma! Het beloofd voor jong en oud een hele toffe dag te worden, dit mag je echt niet missen! Om 14:00u wordt de Festivalweide geopend en kun je je laten verrassen door spetterende activiteiten!

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

19 augustus 2018

PAK EN PLAKSTIVAL 🎪 zondag 26 augustus kan er niet meer aan de wagen geplakt worden maar blijven we wel plakken! Van 9.00 uur gaan we met zijn alle inpakken ter voorbereiding op de verhuizing (velen handjes maken licht werk! ✋🏼). Vanaf 14.00 uur wordt het festivalterrein geopend! Voor volwassenen en kinderen zal hier van alles te doen zijn! 🎟 De entree is een lege statiegeldfles. Neem een dekentje, wat te knabbelen en spelletjes mee. En vergeet je heuptasje niet! Let’s be unicorns 🦄🌈🍿🍬🍩🍟🥤

Buurtschap Veldstraat

Buurtschap Veldstraat:

16 augustus 2018

*Gadget-Alert*

Ben jij al in het bezit van de Veldstraat gadget en badge voor 2018? Voor € 2,- kun je een zakje met (5 oranje & 5 blauwe) originele Veldstraat Ballonnen kopen! Koop je 3 zakjes betaal je slechts € 5,- (zolang de voorraad strekt).

Wacht niet langer en versier je huis tijdens het Corso weekend (of andere festiviteiten) met vrolijke Veldstraat Ballonnen!

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om alle Veldstraat gadget ook digitaal te bestellen via www.veldstraat.nl!

Zoek je nog een Veldstraat Polo om aan te kunnen doen tijdens alle aankomende Corso-activiteiten? Een Veldstraat Portemonnee om je geld in te bewaren tijdens het Corso weekend of een Veldstraat Penlight om in het donker de weg terug naar huis te vinden? Aarzel dan niet langer en bestel ze via de website óf koop ze in de tent! #CorsoZundert