Festival TV

Bloemencorso Zundert 2017

3 september 2017

Bloemencorso Zundert 2017 gewonnen door buurtschap Schijf.

Festival TV

Bloemencorso Zundert 2016 Festival de las Flores 2016

4 september 2016

Bloemencorso Zundert 2016, festival de las flores 2016.

Volg ons op Facebook!

Corso Zundert Nieuws op Facebook

Festival TV

Bloemencorso 2015 Zundert Holland, winaars buurtschap Wernhout

7 september 2015

Bloemencorso 2015 Zundert Holland, winnaars buurtschap Wernhout.

Festival TV

Van sekswagen tot koperworm: Bloemencorso Zundert maakt al jaren de tongen los

26 augustus 2015

ZUNDERT – Tienduizenden bezoekers weet het Bloemencorso Zundert jaarlijks te vermaken. Zo’n grote groep nieuwsgierigen trek je niet zomaar. Er wordt veel en vaak over het evenement geschreven. Het bloemencorso wist de afgelopen jaren de tongen goed los te maken. Zo was er de diepgevroren wagen en wie herinnert zich niet de sekswagen?

Festival TV

Bloemencorso Zundert weer live te zien bij Omroep Brabant

10 juli 2015

ZUNDERT – Het Bloemencorso Zundert is in september, na enkele jaren van afwezigheid, weer live te zien bij Omroep Brabant op tv en internet. De 74ste editie van het corso staat op zondag 6 september in het teken van Vincent van Gogh, die in Zundert geb…

Festival TV

Hoofdrol Bloemencorso Zundert in nieuw reclamefilmpje van KLM

10 april 2015

ZUNDERT – Het Bloemencorso in Zundert heeft een prominente rol gekregen in een nieuw reclamefilmpje van de KLM.

Festival TV

Bloemencorso banenmarkt Zundert niet heel druk, maar ‘toch een succes’

3 december 2014

ZUNDERT – Het bloemencorso in Zundert is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. En omdat die zich niet zomaaar in bosjes komen melden, was er dinsdagavond voor het eerst een corso-banenmarkt.

Festival TV

Bloemencorso Zundert zoekt extra hulp met eerste corsobanenmarkt

24 november 2014

ZUNDERT – Er komt nogal wat bij kijken om in Zundert het grootste bloemencorso van de wereld te organiseren. De stichting is dan ook altijd op zoek naar hulp. Die extra handen hoopt het corso te vinden tijdens de eerste corsobanenmarkt op dinsdag 2 dec…

Festival TV

Buurtschappen Achtmaal en De Lent gaan samen één creatie maken voor bloemencorso 2015

15 november 2014

ZUNDERT – Het is revolutionair en voor zover bekend nog niet eerder gedaan. Twee buurtschappen die jaarlijks meedoen aan het Zundertse bloemencorso gaan éénmalig fuseren voor het corso van 2015. Het ontwerp dat Impressions á la van Gogh heet bestaat uit meerdere wagens.

Festival TV

Eerste ontwerp corso Zundert 2015 al klaar: maker geheimzinnig over ontwerp

11 november 2014

ZUNDERT – Van Gogh-kenner en ontwerper Harrie van den Broek heeft zijn ontwerp voor een corsowagen voor het Zunderts bloemcorso al klaar. In Zundert staat het corso volgend jaar volledig in het teken van Vincent van Gogh. In 2015 is 125 jaar geleden d…

Festival TV

Corsobouwers Zundert voor inspiratie over Van Gogh naar Frankrijk: ‘Heb jij het licht al gezien?’

9 november 2014

ZUNDERT – Het corso 2014 is amper twee maanden achter de rug, maar dat was blijkbaar lang genoeg om nu al te beginnen met de voorbereidingen voor het corso van 2015. Volgend jaar staat het Zundertse corso volledig in het teken van schilder Vincent van…

Festival TV

Wat gaat er gebeuren in het Van Gogh-jaar 2015? Van GLOW tot roodharigen, van corso tot musical

23 september 2014

AMSTERDAM – In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Dat zal aan Brabant niet ongemerkt voorbijgaan. En het is misschien een beetje flauw om dan alleen over Brabant te praten. Het Van Goghjaar (2015) is het eerste grote ev…

Festival TV

Corsobouwers Schijf weten wie ‘ongewenste bezoekers’ op filmpje zijn: ‘Het is een misverstand’

19 september 2014

SCHIJF – Buurtschap Schijf weet wie de twee mannen zijn die zondag 7 september tijdens het
Bloemencorso in Zundert een ‘ongewenst bezoek’ brachten aan hun bouwplaats en op bewakingsbeelden werden vastgelegd. De mannen meldden zich donderdag, nadat de corsobouwers het filmpje online hadden gezet. Ze zeggen niets te hebben gestolen en dat het om een misverstand gaat.

Festival TV

Bloemencorso 2014 Zundert Flower parade 2014 Holland, Zundert

8 september 2014

bloemencorso 2015 klik hier https://www.youtube.com/watch?v=5N1jD7rj7UE.

Festival TV

Praalwagens bekijken op de dag na het Bloemencorso Zundert

8 september 2014

EINDHOVEN – Na een overdonderend Bloemencorso in Zundert, waarbij buurtschap Klein-Zundertse Heikant als eerste eindigde met de wagen ‘paardenkracht’, is het maandag tradititiegetrouw kijkdag. Iedereen heeft de kans de corsowagens van dichtbij te bekijken.

Festival TV

Buurtschap Klein-Zundertse Heikant wint 73ste editie bloemencorso Zundert

7 september 2014

ZUNDERT – Praalwagen ‘Paardenkracht’ van buurtschap Klein-Zundertse Heikant heeft zondag de 73ste editie van het bloemencorso in Zundert gewonnen. Met 631 punten trok het buurtschap aan het langste eind.

Festival TV

Bloemencorso Zundert: bezoek van mensen uit Taiwan, Ierland, Australië

2 september 2014

ZUNDERT – Het Bloemencorso in Zundert krijgt steeds meer belangstelling vanuit het buitenland. Ruim een kwart van alle kaarten voor het traditionele corso is dit jaar aan buitenlanders verkocht. Daarmee is de omzet uit het buitenland verdubbeld. Dat he…

Festival TV

Corso-stress in Zundert: snottige dahlia’s zorgen voor veel ongemak bij ‘Hij Mot Af Dag’

31 augustus 2014

ZUNDERT – In de bouwtenten van het bloemencorso Zundert krioelde het zondag van het volk. Bij alle twintig buurtschappen was het zondag de ‘Hij Mot Af Dag’. Alle hens aan dek want het geraamte, de body van alle wagens, moest dit weekend ‘corso-klaar’ zijn. Maar de dahlia’s wilden niet echt meewerken. Door alle regen waren ze wat snottig geworden.

Festival TV

Zundert heeft een nieuwe: een blinkende roestvrijstalen corso-cup anno 2014

26 augustus 2014

ZUNDERT – Het bloemencorso in Zundert heeft een nieuwe wisseltrofee. Geen cup met grote oren, maar een moderne roestvrijstalen zuil. De splinternieuwe corso-cup wordt op zondag 7 september uitgereikt aan de winnaar van het Zunderts bloemencorso.

Festival TV

Wat een eer: Bloemencorso Zundert in The New York Times

24 augustus 2014

ZUNDERT – Beretrots zijn ze in Zundert. Zomaar uit het niets bericht de New York Times over het Zundertse Bloemencorso. Small Dutch City, Major Flower Parade, kopt de interneteditie van de internationaal hoog aangeschreven krant. Vrij vertaald: ‘Kleine Hollandse plaats, met een groots Bloemencorso’.