Zundertse bode

Buurtschappen Veldstraat en ’t Stuk stapje dichterbij nieuwe bouwplaats

20 juni 2018

ZUNDERT – Een laatste beroepschrift tegen het bestemmingsplan voor het nieuwe honk van buurtschappen Veldstraat en ’t Stuk is ingetrokken. Op 19 juni is het besluit onherroepelijk vastgelegd. Dat betekent dat de plannen voor de nieuwe bouwlocatie nu of…

Zundertse bode

Extra tribunes Corso Zundert mogelijk in Burgemeester Manderslaan

16 juni 2018

ZUNDERT – De overweldigende belangstelling voor het Zundertse corso maakt dat de organisatie overweegt om extra tribunes te bouwen. Een van de locaties die hiertoe in beeld zou zijn is de parkeerplaats van De Willaert aan de Burgemeester Manderslaan

Volg ons op Facebook!

Corso Zundert Nieuws op Facebook

Zundertse bode

Corso Zundert eert oud-voorzitter René Renne

12 juni 2018

ZUNDERT – Tijdens de bekendmaking van de stoetvolgorde voor de komende editie van Corso Zundert. is oud-voorzitter René Renne benoemd tot erelid van Stichting Bloemencorso Zundert.

Zundertse bode

Stoetvolgorde van Corso Zundert 2018 bekend

11 juni 2018

ZUNDERT – Met de presentatie van de corsomaquettes breekt steevast hét moment aan om te speculeren over de kansen op succes tijdens het komende Corso Zundert. Zeker zo spannend voor de deelnemers  is de stoetvolgorde van het evenement.

Zundertse bode

[fotoalbum] Corsomaquettes in Zundert maken de tongen los

9 juni 2018

ZUNDERT- Traditiegetrouw vindt tijdens de Aardbeienfeesten de presentatie plaats van de maquettes van de corsowagens die meedoen aan de komende editie van Corso Zundert.

Zundertse bode

Zundertse Aardbeienfeesten staan weer voor de deur

8 juni 2018

ZUNDERT – De Aardbeienfeesten in Zundert staan weer voor de deur. Komende zaterdag en zondag staat het dorp weer volledig in het teken van de aardbei. Alle ingrediënten voor een tof weekeinde zijn daarbij volop aanwezig: braderie, kermis, fototentoonstelling, presentatie corsomaquettes, muziek…

Zundertse bode

Corso in het klein: Van presentatierondje na de kerkdienst tot populaire traditie

7 juni 2018

ZUNDERT – Een terrasje, een aardbei en een stralend zonnetje: Wat wil een mens aankomend weekend nog meer? Niet veel zou je denken, maar de Aardbeienfeesten zijn voor veel Zundertenaren en corsoliefhebbers niet compleet zonder een blik op de maquettes van het huidige bouwjaar te werpen.&nb…

Zundertse bode

Tribunekaarten Corso Zundert voorlopig uitverkocht

4 juni 2018

ZUNDERT – De recent gestarte verkoop van de tribunekaarten voor Corso Zundert, dat wordt gehouden op zondag 2 september, is zó hard gegaan dat er inmiddels geen kaart meer te krijgen is.

Zundertse bode

Zevende editie Schijfs beachweekend

29 mei 2018

SCHIJF – Op zondag 17 juni organiseert Buurtschap Schijf voor de zevende keer het Schijfs Beachweekend. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Dit alles vindt plaats op het terrein bij onze corsotent aan de Schijfsebaan 19 in Schijf.

Zundertse bode

Corsokoepel ziet levenslicht tijdens Corso Congres

28 mei 2018

ZUNDERT – In Lichtenvoorde is zaterdag tijdens het zogeheten Corso Congres de oprichtingsakte voor de Corsokoepel ondertekend.

Zundertse bode

Voorverkoop tribunekaarten Corso Zundert van start

22 mei 2018

ZUNDERT – Wie tribunekaarten voor Corso Zundert wil bemachtigen, moet komende zaterdag vroeg uit de veren. Om 09.00 start dan namelijk de voorverkoop.

Zundertse bode

CorsoColorRun Zundert 2018 afgelast

8 mei 2018

ZUNDERT – De CorsoColorRun Zundert is dit jaar afgelast vanwege een gebrek aan voorinschrijvingen c.q. deelnemers. Dat melden de organiserende buurtschappen Kapelleke en Markt via Facebook.

Zundertse bode

‘Hoe goudter, hoe voe vouter’ in buurtschap Raamberg

28 april 2018

KLEIN ZUNDERT – De tweede editie van de Voute Partie staat in buurtschap de Raamberg voor de deur. Het vorig jaar geïntroduceerde evenement moet opnieuw een voltreffer worden.

Zundertse bode

Genieten van replica’s Mariakapelletjes

24 april 2018

RIJSBERGEN – Rondom het 100-jarig bestaan van de Sint Bavokerk vinden tal van activiteiten plaats. Zo worden in cultuurhistorisch centrum De Weeghreyse momenteel Mariakapelletjes die in de buurtschappen zijn te vinden in miniatuur geëxposeerd.

Zundertse bode

Buurtschap Wernhout weer in touw voor bloemencorso Blankenberge

2 april 2018

WERNHOUT – De eerste zondag van september lijkt nog ver weg, maar in Wernhout bouwt een clubje jeugd al aan een creatie voor de deelname van buurtschap Wernhout in het bloemencorso van Blankenberge. Naast een leuke wagen en een prima leerschool, houdt …

Zundertse bode

Stichting Bloemencorso Zundert houdt ‘banenmarkt’

28 februari 2018

ZUNDERT – Stichting Bloemencorso Zundert houdt komende donderdag vanaf 19.00 uur een  ‘banenmarkt’ in de nieuwe corsolocatie aan de Industrieweg.

Zundertse bode

Buurtschap Achtmaal houdt traditionele WinterWandelTocht

14 januari 2018

ACHTMAAL – Op zondag 21 januari houdt buurtschap Achtmaal in en nabij het mooie bosrijke Achtmaal weer haar traditionele WinterWandelTocht. Er is keuze uit routes van 6, 12 of 18 kilometer.

Zundertse bode

Vaandelfeest voor het eerst in een loods

3 januari 2018

ZUNDERT – Een buurtschap buiten de grenzen van de gemeente Zundert heeft dit jaar de eer het vaandelfeest te organiseren. Voor het eerst wordt het feest in een loods gevierd, met als klapstuk de onthulling van het vaandel waarmee het bloemencorso 2017 officieel wordt afgesloten. Buurtschap Schijf …

Zundertse bode

Voorzitterschap Corso Zundert zit erop voor René Renne

22 november 2017

ZUNDERT – In totaal zetelde René Renne negen jaar in het bestuur van Stichting Bloemencorso Zundert, waarvan de laatste drie jaar als voorzitter van de stichting. Een terugblik op de afgelopen jaren. Het waren roerige jaren, beginnend met het Van Goghcorso waar hij te maken kreeg met (inter)national…

Buurtschap Klein Zundertse Heikant

Zundertse Bode

21 november 2017

Het nieuwe boegbeeld van het Bloemencorso | http://internetbode.nl/zundert/nieuwe-boegbeeld-bloemencorso-314745