Zundertse bode

Applaus, applaus, applaus: Buurtschap Raamberg wint Corsong

19 augustus 2018

ZUNDERT – Tenniscentrum de Leeuwerik in Zundert was afgelopen zaterdag weer het podium voor het jaarlijkse Corsong. Het Zundertse songfestival werd deze editie gewonnen door buurtschap Raamberg met hun lied ‘Applaus, Applaus, Applaus’.

Zundertse bode

Het corsofeest: Een evenement in een evenement

16 augustus 2018

ZUNDERT – Een corsofeestje bouwen kunnen de meesten in Zundert wel. Maar net zoals het bouwen van een wagen de nodige inspanning vergt, is het organiseren van ‘het feest van Zundert’ dat ook in de twee dagen voordat de corsowagens tegen de vlakte gaan.

Volg ons op Facebook!

Corso Zundert Nieuws op Facebook

Zundertse bode

Buurtschappen zetten tent open voor publiek

15 augustus 2018

ZUNDERT – Alle twintig corsobuurtschappen zetten zondag 19 augustus hun tent open voor het publiek. Geïnteresseerden kunnen dan de vorderingen van de wagens bewonderen.

Zundertse bode

Corsodemocratie: ‘De buurtschappen hebben het voor het zeggen’

8 augustus 2018

ZUNDERT – De Republiek Venetië had een ‘Grote Raad’, de VOC haar ‘Heren XVII’ en Fransen hun ‘Raad van Vijfhonderd’. In het Zundertse corso is het hoogste bestuursorgaan de ‘Raad van Buurtschappen’. Maar wat houdt dat orgaan nu eigenlijk in?

Zundertse bode

Extra tribune en kaartjes voor bloemencorso

1 augustus 2018

ZUNDERT – Nog niet verzekerd van een plekje? Aanstaande vrijdag 4 augustus start de voorverkoop van extra tribunekaarten voor het bloemencorso.

Zundertse bode

Het corso achter de buurtschappen: Zundert als dahliastapelmarkt

1 augustus 2018

ZUNDERT – De twintig buurtschappen maken dat Zundert zijn corso heeft. Maar er zijn meer krachten die zich achter de schermen inspannen om van het corso een waardig evenement te maken. Deze keer: De bloemencommissie.

Zundertse bode

Buurtschap Veldstraat uit de brand na succesvolle noodkreet UPDATE

24 juli 2018

ZUNDERT – De oproep van buurtschap Veldstraat om hulp bij het beregenen van haar bloemenveld blijkt niet aan dovemansoren gericht. Binnen de kortst mogelijke tijd werden er vanuit de lokale gemeenschap voorzieningen getroffen die mogelijke problemen me…

Zundertse bode

Droogte brengt buurtschap Veldstraat in problemen

24 juli 2018

ZUNDERT – Problemen bij buurtschap Veldstraat. Door de aanhoudende droogte en het onttrekkingsverbod uit de Kleine Beek kan de buurtschap haar bloemenveld niet beregenen.

Zundertse bode

Organisatie trekt stekker uit uitreiking Corsief Awards

20 juli 2018

ZUNDERT – Er vindt dit jaar geen uitreiking van de Corsief Awards plaats. Ook de award show gaat dus niet door. Corsomagazine Corsief, organisator van het evenement, bekijkt hoe het evenement eventueel in de toekomst nog kan worden vormgegeven.

Zundertse bode

Weg vrij voor herinrichting Molenstraat in Zundert

13 juli 2018

ZUNDERT – Na maanden van voorbereiding starten op maandag 17 september, de dag na het jaarlijkse Kindercorso Zundert, de werkzaamheden voor de herinrichting van de Molenstraat in Zundert. Het definitieve ontwerp, de fasering en de planning zijn besprok…

Zundertse bode

Extra tribunekaarten voor Corso Zundert

26 juni 2018

ZUNDERT – Met de realisatie van een extra tribune op de parkeerplaats van woonzorgcentrum De Willaert worden er voor de komende editie van Corso Zundert 300 extra tribunekaarten gecreëerd. Kaarten voor deze tribune gaan vanaf 4 augustus in de voorverkoop

Zundertse bode

Buurtschappen Veldstraat en ’t Stuk stapje dichterbij nieuwe bouwplaats

20 juni 2018

ZUNDERT – Een laatste beroepschrift tegen het bestemmingsplan voor het nieuwe honk van buurtschappen Veldstraat en ’t Stuk is ingetrokken. Op 19 juni is het besluit onherroepelijk vastgelegd. Dat betekent dat de plannen voor de nieuwe bouwlocatie nu of…

Zundertse bode

Extra tribunes Corso Zundert mogelijk in Burgemeester Manderslaan

16 juni 2018

ZUNDERT – De overweldigende belangstelling voor het Zundertse corso maakt dat de organisatie overweegt om extra tribunes te bouwen. Een van de locaties die hiertoe in beeld zou zijn is de parkeerplaats van De Willaert aan de Burgemeester Manderslaan

Zundertse bode

Corso Zundert eert oud-voorzitter René Renne

12 juni 2018

ZUNDERT – Tijdens de bekendmaking van de stoetvolgorde voor de komende editie van Corso Zundert. is oud-voorzitter René Renne benoemd tot erelid van Stichting Bloemencorso Zundert.

Zundertse bode

Stoetvolgorde van Corso Zundert 2018 bekend

11 juni 2018

ZUNDERT – Met de presentatie van de corsomaquettes breekt steevast hét moment aan om te speculeren over de kansen op succes tijdens het komende Corso Zundert. Zeker zo spannend voor de deelnemers  is de stoetvolgorde van het evenement.

Zundertse bode

[fotoalbum] Corsomaquettes in Zundert maken de tongen los

9 juni 2018

ZUNDERT- Traditiegetrouw vindt tijdens de Aardbeienfeesten de presentatie plaats van de maquettes van de corsowagens die meedoen aan de komende editie van Corso Zundert.

Zundertse bode

Zundertse Aardbeienfeesten staan weer voor de deur

8 juni 2018

ZUNDERT – De Aardbeienfeesten in Zundert staan weer voor de deur. Komende zaterdag en zondag staat het dorp weer volledig in het teken van de aardbei. Alle ingrediënten voor een tof weekeinde zijn daarbij volop aanwezig: braderie, kermis, fototentoonstelling, presentatie corsomaquettes, muziek…

Zundertse bode

Corso in het klein: Van presentatierondje na de kerkdienst tot populaire traditie

7 juni 2018

ZUNDERT – Een terrasje, een aardbei en een stralend zonnetje: Wat wil een mens aankomend weekend nog meer? Niet veel zou je denken, maar de Aardbeienfeesten zijn voor veel Zundertenaren en corsoliefhebbers niet compleet zonder een blik op de maquettes van het huidige bouwjaar te werpen.&nb…

Zundertse bode

Tribunekaarten Corso Zundert voorlopig uitverkocht

4 juni 2018

ZUNDERT – De recent gestarte verkoop van de tribunekaarten voor Corso Zundert, dat wordt gehouden op zondag 2 september, is zó hard gegaan dat er inmiddels geen kaart meer te krijgen is.

Zundertse bode

Zevende editie Schijfs beachweekend

29 mei 2018

SCHIJF – Op zondag 17 juni organiseert Buurtschap Schijf voor de zevende keer het Schijfs Beachweekend. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Dit alles vindt plaats op het terrein bij onze corsotent aan de Schijfsebaan 19 in Schijf.