Zundertse bode

‘Het is iets moois om terug te zien’

25 september 2018

ZUNDERT – Bakker Johan Raats ontwierp samen met drie kameraden de leguanen van het winnende buurtschap met het bloemencorso. Samen met Jack Schetters, Joël Sprenkels en Hans Arnouts hielp hij ’t Stuk naar de overwinning. Wat zijn ervaring dit jaar nóg mooier maakte, waren de ca…

Zundertse bode

Oud-voorzitter Erik Marijnissen van buurtschap Veldstraat overleden

25 september 2018

ZUNDERT – Oud-voorzitter van buurtschap Veldstraat, Erik Marijnissen, is na een ongeneeslijke ziekte op 55-jarige leeftijd overleden.

Volg ons op Facebook!

Corso Zundert Nieuws op Facebook

Zundertse bode

Brandweer Zundert verrast bouwers Kindercorso

18 september 2018

ZUNDERT – De brandweer was tijdens de voorbije editie van het Kindercorso een meer dan geliefd thema. Verschillende jonge wagenbouwers leefden zich er dan ook goed op uit.

Zundertse bode

Kindercorso is net het ‘grote’ Corso

18 september 2018

ZUNDERT – Het is al eens vaker gezegd: het Kindercorso is net het ‘grote’ Corso. Vol enthousiasme bouwen aan je wagen, om vervolgens feestelijk in de prijzen te vallen of te moeten concluderen dat de jury dit jaar net iets meer gecharmeerd was van ande…

Zundertse bode

[FOTOALBUM] Nieuwe generatie corsobouwers staat klaar

17 september 2018

ZUNDERT – In Zundert werd zondag, naar voorbeeld van het ‘grote’ Corso, de 68ste editie van het jaarlijkse Kindercorso gehouden.

Zundertse bode

Zundertse kinderen lopen in langste corsostoet ter wereld

16 september 2018

ZUNDERT – Steevast de derde zondag in september is het kindercorso in Zundert. Met 171 wagentjes is dit de langste corsostoet ter wereld! En dat het wel goed zit met het corsogevoel bij jeugd, dat bewijzen de 775 deelnemende kinderen. Deze zondag laten de kinderen creaties zien die komen uit hu…

Zundertse bode

‘Het Kindercorso hoort bij je opvoeding’

14 september 2018

ZUNDERT – ‘Het Bloemencorso in het klein’, zo wordt het Kindercorso in Zundert ook regelmatig genoemd. De omroepers bereiden hun praatje voor en de juryleden zijn ondertussen bekend. Het Kindercorso is bijna daar.

Zundertse bode

Wederom klachten (te) harde muziek corsofeest

10 september 2018

ZUNDERT – Een fenomeen wat vooral de laatste jaren terugkeert: de (te) luide muziek tijdens het corsofeest onder de tent op de Zonnewende en van de wagens. Vooral dat eerste leek dit jaar wederom een probleem te zijn. Wat kan er aan gedaan worden door …

Zundertse bode

[FOTOALBUM] ‘T zit erop, tijd voor de corsokater

4 september 2018

ZUNDERT – Ook op dinsdag is er volop leven op het tentoonstellingterrein. Deze keer niet voor het corsofeest, maar voor het afbreken van de wagens. En dat gebeurt met een hoop kabaal.

Zundertse bode

Kindercorso: inschrijven kan nog!

4 september 2018

ZUNDERT – Nog maar een paar weken te gaan en dan is het zover: de 68e editie van het Kindercorso.

Zundertse bode

Corsomaandag: even een dagje nagenieten

3 september 2018

ZUNDERT – Netjes op een rij staan ze opgesteld. Zondag reden de corsowagens nog door de straten, maandag staan de ze tentoongesteld om eens goed bekeken te worden.

Zundertse bode

[FOTOALBUM]Terugblikken op kleurrijke stoet Bloemencorso Zundert

3 september 2018

ZUNDERT – Zo af en toe maak je het mee: het corso beginnen met een climax. En dat was dit jaar het geval. Buurtschap ’t Stuk opende de 77e editie van Corso Zundert met hun wagen Iguana in(ter)action. Bij de 2e doorkomst op de Markt kregen zij het befaamde “jullie mogen stoppen” te…

Zundertse bode

Buurtschap ’t Stuk winnaar 77e editie bloemencorso Zundert

2 september 2018

ZUNDERT – Buurtschap ’t stuk mag zichzelf de winnaar van de 77e editie van het bloemencorso in Zundert noemen. De wagen Iguana in(ter)action werd als beste beoordeeld door de jury.

Zundertse bode

[fotoalbum] 77ste editie bloemencorso van start; prachtige wagens vol dahlia’s

2 september 2018

ZUNDERT – Na maanden van werk zijn de prachtige wagens vol met dahlia’s vertrokken in Zundert. Zondag 2 september is om 13.30 uur het bloemencorso voor de 77ste keer van start gegaan.

Zundertse bode

[fotoalbum] 3,5 uur voor aanvang druppelen de eerste wagens Zundert binnen

2 september 2018

ZUNDERT – Over een paar uur barst het feest in Zundert weer los met het jaarlijkse bloemencorso. 3,5 uur voor aanvang druppelen de eerste wagens het dorp in. Ook zijn er mensen die het allerbeste plekje willen en nu al zitten te wachten.

Zundertse bode

Huwelijksaanzoek in volle tent buurtschap Laer-Akkermolen

31 augustus 2018

ZUNDERT – Het was een bijzondere bouwdag vrijdagavond bij Buurtschap Laer-Akkermolen. In een volle tent vroeg bouwer Martijn Bastiaansen zijn vriendin Roxanne van Tichelt ten huwelijk.

Zundertse bode

Corsonieuws voordat je het tikweekend ingaat

30 augustus 2018

ZUNDERT – Komende zondag  trekt voor de 77ste keer het Bloemencorso van Zundert door de straten. Een erg divers corso met maatschappelijke thema’s, beweging en figuratie. Alle dingen die je nog even moet weten voordat je vanavond het tikweekend ingaat.

Zundertse bode

Corso Zundert komt eraan: de laatste loodjes

29 augustus 2018

ZUNDERT – De laatste loodjes . Bij buurtschap Veldstraat zijn ze qua bouw op tijd klaar, al moeten deze week nog wel de dahlia’s op de corsowagen worden gestoken.

Zundertse bode

Erik Marijnissen benoemd tot erelid Buurtschap Veldstraat

28 augustus 2018

ZUNDERT – Afgelopen zondag stroomde de tent bij buurtschap Veldstraat vol met buurtgenoten. Begrijpelijk het laatste weekend voor corso, meestal moet er nog een berg werk verzet worden. Dit jaar niet bij deze buurt, de wagen stond al klaar.

Zundertse bode

Zundertse reuzendahlia als ‘eyecatcher’ in tuin Kasteel Keukenhof

23 augustus 2018

ZUNDERT/LISSE – Met een ferme handdruk openden Ad Boemaars (Corso Zundert),  Bart Siemerink (Keukenhof) en Rene Schrama (Holland Dahlia Event) gisteren de Keukenhof Dahlia Dagen op het landgoed van Kasteel Keukenhof in Lisse. Een reuzendahlia uit Zundert moet als bijzon…